Storm opende me de ogen

January 19, 2018

Na de storm van gisteren was ik vanmorgen al voor zonsopkomst op de Ullingse Bergen bij Landhorst om er de schade te fotograferen. Op weg naar de parkeerplaats werd me de weg versperd door een omgewaaide boom. Ik ben achteruit gereden over de smalle bosweg tot ik kon keren en parkeren.

Met camera en statief ben ik op pad gegaan en voorbij de omgewaaide boom waarvoor ik moest keren, lag al de tweede boom dwars over de weg. Een beetjes overdreven, vond ik, want pal erachter versperden een hek en een wildrooster toch al de weg. Maar goed, de storm houdt nergens rekening mee. 

Niet ver achter het hek en het wildrooster lag een derde boom dwars over de weg. Ik maakte enkele foto’s en toen werd mijn aandacht getrokken door het wijdse heidelandschap waarover een gouden zon opkwam. Ik maakte weer enkele foto’s en zag toen achter me hoe mooi de zon de bosrand bescheen. Voor de derde keer stelde ik mijn doel bij en ik ging het licht in de bossen vastleggen.

Zo fotografeerde ik een omgewaaide boom die was blijven hangen tussen bomen die waren blijven staan. De natuur had hier een mooie compositie gecreëerd. De glimmende gladde bast zonder schors verraadde dat deze boom al eerder was geveld. Ik kom hier vaker maar dit beeld was me nog nooit opgevallen. De storm van gisteren opende me de ogen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Naar oude blog Scherpstellen

November 27, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 18, 2019

August 11, 2019

February 24, 2019

December 13, 2018

September 10, 2018

July 9, 2018

April 23, 2018

March 24, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now