Fröbelen

February 25, 2018

We hebben lekker een stukje gewandeld en lekker gegeten in een restaurantje. Ik weet wel dat het deze week volgens de verwachtingen nog veel kouder wordt, maar ik vond het vervolgens toch niet aantrekkelijk om vanmiddag buiten bij een temperatuur van 0,3 graden en een noordoostenwind kracht 4 in de natuur foto’s te gaan maken. Dus trok ik me terug in een behaaglijk warme woonkamer die is versierd met een boeket bloemen dat ik deze week kreeg voor bewezen diensten.

Ik draaide de macrotussenring mcex-11 tussen mijn Fujifilmcamera X-T2 en het Fujifilmobjectief XF 16-55 f/2.8 en zette de macro-aanval in op de ruiker bloemen, die via een raam met glasgordijnen mooi werd verlicht door de zon. Ik maakte een serie detailopnamen die ik stuk voor stuk mooier vond dan een overzichtsfoto van een hele vaas vol bloemen.

Toen ik de macrofoto’s in Lightroom met peper en zout op smaak had gebracht, had ik nog wat tijd over. Ik opende enkele foto’s uit de serie in Photoshop en legde ze in laagjes over elkaar heen. Daar experimenteerde ik wat met de doorzichtigheid van de laagjes, de compositie, structuur en de kleurverzadiging. Het resultaat is deze foto. Als wandversiering zou hij best uitvergroot aan een muur kunnen hangen. Toch heeft deze foto met kunst niet veel te maken. Ik heb lekker wat zitten fröbelen, maar een visie of concept zit er niet achter. Voor mijn gevoel een kleurrijk maar ‘leeg’ plaatje.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Naar oude blog Scherpstellen

November 27, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 18, 2019

August 11, 2019

February 24, 2019

December 13, 2018

September 10, 2018

July 9, 2018

April 23, 2018

March 24, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now