Yucca digitalis

August 11, 2019

 

 

Deze yucca groeit in de vrije natuur en niet thuis in een plantenbak. Ik weet niet eens zeker of het wel een yucca is, want van planten heb ik niet veel verstand. Maar als ik google op internet vind ik foto’s van planten die hier wel op lijken. En die noemen ze yucca’s.

Ik fotografeerde deze plant dertig jaar geleden in Joshua Tree National Park in Californië met een analoge Canon EOS 600. Canon was twee jaar eerder, in 1987, op de markt gekomen met zijn autofocussyteem EOS (Electro-Optical System) en bracht in 1989 de professionele EOS 1 uit, tegelijkertijd met de semi-professionele EOS 600. Die heb ik aangeschaft voor we naar Amerika vertrokken.

Van die reis heb ik nog altijd de negatieven bewaard. Ik heb er vandaag enkele gedigitaliseerd met mijn digitale Fujifilm X-T2 met een macrotussenring. Daarna heb ik het negatieve beeld in Photoshop omgezet naar positief, ik heb de stofjes weggekloond en de kleur opgepept. Dit plaatje ziet er beter uit dan de analoge afdruk van dertig jaar geleden. 

Ik weet dus niet zeker of het een yucca is, want van al wat groeit en bloeit heb ik weinig kaas gegeten. Maar ik weet wel dat de fototechniek in dertig jaar een forse groei en bloei heeft doorgemaakt. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Naar oude blog Scherpstellen

November 27, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 18, 2019

August 11, 2019

February 24, 2019

December 13, 2018

September 10, 2018

July 9, 2018

April 23, 2018

March 24, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now