top of page

Handen aan het hout


Marinus Verheggen vertelde vol passie over zijn meubelmakerij die hij eigenhandig van de grond af heeft opgebouwd. We waren vanmorgen in zijn meubelatelier op excursie met onze Foto Expressie Groep Gemert. Hij vertelde, ik luisterde. En ik keek rond, want ik kwam per slot van rekening voor foto’s.

Hij vertelde dat zijn bedrijf groeide en dat hij meer vakmensen nodig had.

Ik was nog geen kwartier binnen toen ik wist waar mijn beeldverhaal over moest gaan. Eigenhandig opgebouwd… Handjes tekort… Over handen! Vanaf dat moment stelde ik scherp op werkende handen. Handen die schuurden en schaafden, handen die zaagden, handen die gutsten.

Het werd een leuke serie. Maar toen ik thuis de foto’s in Lightroom bekeek, miste ik wat power. De composities waren goed, de scherptediepte klopte. En toch was het nog niet af. Het waren de kleuren. In het kunstlicht van de werkplaats had de huidskleur van de handen een onnatuurlijke kleur gekregen. Dat valt in Lightroom wel te corrigeren, maar ik kreeg een ander idee. Ik zette de beelden om in zwart-wit en ik voerde het contrast stevig op om de structuur van het hout en de pezige handen te accentueren.

Ik draai met deze aanpak weg van het realistische beeld, maar alle aandacht gaat nu uit naar handen aan het hout. Op weg naar meubels.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page