top of page

Yucca digitalis

Deze yucca groeit in de vrije natuur en niet thuis in een plantenbak. Ik weet niet eens zeker of het wel een yucca is, want van planten heb ik niet veel verstand. Maar als ik google op internet vind ik foto’s van planten die hier wel op lijken. En die noemen ze yucca’s.

Ik fotografeerde deze plant dertig jaar geleden in Joshua Tree National Park in Californië met een analoge Canon EOS 600. Canon was twee jaar eerder, in 1987, op de markt gekomen met zijn autofocussyteem EOS (Electro-Optical System) en bracht in 1989 de professionele EOS 1 uit, tegelijkertijd met de semi-professionele EOS 600. Die heb ik aangeschaft voor we naar Amerika vertrokken.

Van die reis heb ik nog altijd de negatieven bewaard. Ik heb er vandaag enkele gedigitaliseerd met mijn digitale Fujifilm X-T2 met een macrotussenring. Daarna heb ik het negatieve beeld in Photoshop omgezet naar positief, ik heb de stofjes weggekloond en de kleur opgepept. Dit plaatje ziet er beter uit dan de analoge afdruk van dertig jaar geleden.

Ik weet dus niet zeker of het een yucca is, want van al wat groeit en bloeit heb ik weinig kaas gegeten. Maar ik weet wel dat de fototechniek in dertig jaar een forse groei en bloei heeft doorgemaakt.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page