Monsterlijk

July 9, 2018

Op onze tweeweekse cruise over de Oostzee in juni maakte ik een kleine tweeduizend foto’s. Ik fotografeerde stads- een zeezichten, achitectuur, kunstwerken en mensen. Op dagen dat ons cruiseschip ms Rotterdam alleen maar op zee voer, vermaakten we ons aan boord met workshops, fitness en variété. Maar de bewerking van mijn versgemaakte foto’s maakte ook deel uit van mijn dagprogramma.

Ik fotografeerde en bewerkte ‘Den lille Havrue’ in Kopenhagen die wij de Kleine Zeemeermin noemen. Ik fotografeerde paleizen en kunstschatten in Sint Petersburg, het straatleven in Tallin. En toen ik daarmee klaar was, bedacht ik: wat kan ik hier eigenlijk mee. Als publicatie van mijn werk niet botste met de Auteurswet, dan was het wel de bescherming van de persoonsgegevens die ik met voeten had getreden. Ik heb mooie bewerkingen van de Kleine Zeemeermin, maar de erven van Edward Eriksen kunnen bezwaar maken. Ik heb markante koppen in Tallin, maar ik heb die mensen niet expliciet toestemming gevraagd voor publicatie.

Ik heb mooie foto’s, maar u krijgt ze niet te zien. Bescherming van auteursrecht en privacy is een groot goed, dat ik respecteer. Maar ik ben bang dat de Wetgever voor fotografen een monster heeft gebaard. Gelukkig kan ik toch een foto tonen, want bij mijn weten heeft niemand het alleenrecht op zon, zee en wolken. Ik fotografeerde een spectaculaire zonsondergang op de Oostzee.  Of zie ik nou toch het monster van de Wetgever dat mij met gloeiende ogen en brandende tong boos aankijkt?

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Naar oude blog Scherpstellen

November 27, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 18, 2019

August 11, 2019

February 24, 2019

December 13, 2018

September 10, 2018

July 9, 2018

April 23, 2018

March 24, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now